Review: Forex achtergronden van Drukwerknodig

Nadat ik een tijdje terug mijn eigen ondergrond voor food fotografie had gemaakt wist ik het gelijk, ik wil er meer zoals die!  Alleen had de handgeschilderde achtergrond voor mij nog wel een paar tekortkomingen, waarvan de grootste toch wel is dat hij niet waterproof is. Dus toen Drukwerknodig mij een berichtje stuurde of ik hun producten wilde testen en zelf de foto’s op forex aanraadde, begon er bij mij gelijk een lampje te branden!

Waterbestendige ondergrond voor food fotografie

In de praktijk bleek als snel dat ik voor mijn food fotografie een achtergrond nodig heb die wel tegen wat druppels condens kan zonder gelijk te verkleuren of kringen te maken. En – met al mijn olijfolie, zout, kruiden & kruimels die altijd er nog overheen gegooid worden – is het eigenlijk ook wel lekker om af en toe een nat doekje er overheen te kunnen halen.
Ik had wel al ervaring met fotoachtergronden van pvc op rol, maar ik kreeg hier toch altijd al redelijk snel kleine deuken en of vouwen in – erg jammer in de nabewerking – en ik vond ze vaak ook toch nog iets te veel glimmen. De forex prints zijn volgens de beschrijving nadrukkelijk waterbestendig èn mat, precies waar ik nodig heb dus!

 

Prints bestellen bij Drukwerknodig

Drukwerknodig is een full service reclamebureau met een eigen drukkerij in Groningen. Hierdoor verzorgen ze naast fotoafdrukken bijvoorbeeld ook fotoboeken, banners, visitekaartjes, merchandise & flyers.
Voor de forex afdrukken zelf zijn er overigens ook genoeg mogelijkheden. Zo is er een ruime keuze qua afmetingen, zijn ze dubbelzijdig drukbaar – ideaal om ruimte te besparen én ook nog eens voordeliger – en is er ook maatwerk mogelijk. Zelf heb ik mijn eigen achtergrond samengesteld met de online editor op de website. Ik koos voor een print van 60 x 80 cm, dubbelzijdig bedrukt met een dikte van 3 mm. Hier heb ik vervolgens mijn eigen afbeeldingen voor de achtergronden geüpload, gecontroleerd & vervolgens besteld. Lekker snel geregeld!

De ontvangst van mijn forex achtergrond

Door de afmetingen van mijn achtergrond werd mijn bestelling in plaats van door de gebruikelijke PostNL bezorgd door DHL. Meestal bezorgd DHL bij mij net zo snel als PostNL, maar dit keer duurde het ietsje langer, namelijk 4 werkdagen. De achtergrond was super goed ingepakt om mogelijke beschadigingen tijdens het verzenden te voorkomen en de forex print kwam dan ook in perfecte staat aan.

Het eerste wat mij opviel is dat de achtergrond heerlijk licht is, ideaal voor als ik meerdere gerechten op een dag ga schieten en telkens van achtergrond wil wisselen. Verder zijn de kleuren ook mooi diep en komen ze goed overeen met mijn – gekalibreerde – beeldscherm. Erg goede eerste indruk!

De conclusie na uitgebreid gebruik van de forex ondergrond

Om iets echt goed te kunnen beoordelen moet ik het altijd eerst een tijdje gebruiken, want in de praktijk, dat is waar ik meestal tegen mogelijke problemen aanloop. Ik gebruik de achtergrond nu iets langer dan een maand en heb er van alles mee uitgeprobeerd. Zo heb ik hem in het begin gelijk aan de proef gesteld door er een redelijk heet bord op te zetten – wel eerst aan de rand, want ik was nog een beetje huiverig – en de ondergrond bleek achteraf nog perfect intact! Nou ben ik niet van plan om er in het vervolg hete pannen gelijk vanaf het fornuis op te gaan zetten of iets dergelijks, maar het is fijn om te weten dat het materiaal wel tegen een stootje kan.

Verder bleek het materiaal – desondanks ze dat zelf ook aangaven – echt matter dan dat ik had verwacht, op de goede manier. Hierdoor voelde mijn foto’s, ook met het gebruik van een flitser die er recht op staat, nog mooi natuurlijk aan. Ik moet dan ook zeggen dat ik tot nu nog steeds niet tegen een nadeel ben aangelopen van de forex achtergronden. Beide kanten zijn nog steeds mooi glad, zonder deuken of iets dergelijks en er is geen enkele vorm van verkleuring of vlekken te bekennen. Een gigantische upgrade ten opzichte van mijn vorige achtergronden wat dat betreft! Het plan is dan ook om er in de toekomst zeker in meer te gaan investeren. En weer de dubbelzijdige uiteraard, dan is er nog genoeg ruimte voor meer!

Wat dat betreft, mocht je zelf nog op zoek zijn naar nieuwe ondergronden voor je food of productfotografie, dan kan ik de forex prints echt aanraden! Ze zijn lekker makkelijk op te bergen, je kan – indien gewenst – je volledige eigen prints aanleveren en ze zijn eigenlijk erg voordelig voor wat je er voor terug krijgt. Voor ongeveer € 30,- heb je al een dubbelzijdige, full color print van 60 x 80 cm, wat dus eigenlijk neerkomt op maar € 15,- per achtergrond.

Heb je nog specifieke vragen over de forex achtergronden die hier niet beantwoord worden? Stel ze gerust hier of stuur mij even een berichtje, ik help graag!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments