Van Fashion naar Food

Met mijn eerste blog post hoop ik vooral dat jullie mij een beetje beter leren kennen. En naar mijn mening doe je dat niet alleen door te weten wie ik nu ben en wat ik doe, maar ook door te weten hoe ik hier ben gekomen. Omdat ik nog steeds erg trots ben op het werk dat ik in het verleden heb gemaakt, laat ik jullie dan ook graag mijn fashion fotografie zien!

En toen was daar opeens een epidemie

Tot begin 2020 was ik met veel plezier freelance modefotograaf. Ik had mijn eigen fotostudio in Hilversum, stagiaires, maar vooral ook veel grote dromen! Ik had al een aantal leuke persevenementen gepland staan voor modegigant Bestseller (eigenaar van onder andere: Vila, Jack & Jones, Vero Moda, PIECES, etc.) maar die werden helaas nog even uitgesteld door een nieuw opkomend virus. Nu – ruim anderhalf jaar later – weten we wel dat het daar helaas niet bij zou blijven.

In die tussentijd heb ik helaas veel thuis gezeten omdat ik mijn werk niet mocht – of veilig kon – uitvoeren. Maar, ik heb in diezelfde tijd ook mijn skills in websites bouwen en online marketing bijgespijkerd. In die tijd heb ik veel geleerd over wat ik nou echt leuk vind aan het werk, maar ook wat ik eigenlijk helemaal niet mis.
Daardoor ben ik recent met nieuwe passies aan de slag gegaan. Ik ben mij gaan focussen op wat mij gelukkig maakt en hoe ik hier – het liefst vanuit huis – mijn geld mee zou kunnen verdienen. Ik ben blij dat dit nog steeds fotografie is, hoewel het op een iets andere manier is dan dat ik tot nu toe gewend was.

Droombaan

Ik roep al jaren – enigszins grappend – dat ik betaald zou willen worden om lekker te mogen eten, het liefst terwijl ik de hele wereld rondreis. Nou is dit natuurlijk een droombaan die maar voor weinig mensen is weggelegd, maar het werd wel de basis voor mijn nieuwe ambities.
Eind augustus, dit jaar, ben ik een food blog gestart: Just Gimme Fries. Na hele korte tijd blijkt al dat hier veel meer mogelijkheden in zitten & dat ik mijn draai weer echt heb gevonden. Hierin combineer ik gelijk meerdere van mijn passies: eten, fotografie, bloggen & online marketing. Het is echt tof om zelf iets van de grond af op te bouwen en voor ieder aspect zelf verantwoordelijk te kunnen zijn. En, ook geen straf: ik zit niet meer dagen lang alleen maar foto’s te bewerken. Veel fijner voor iemand zoals ik, die eigenlijk niet zo goed stil kan zitten. 

Visual Content Creator

Mijn plan is om vanaf 2022 echt aan de slag te gaan als freelance visual content creator. Ik wil mijn skills combineren om zo weer toffe projecten neer te kunnen zetten. Niet alleen voor mijzelf, maar hopelijk ook weer samen met klanten mooie beelden maken.
Zo kan ik niet wachten om weer persevenementen te kunnen schieten, beter te worden met bloggen, maar ook voor restaurants & cafés wil ik graag sfeerbeelden en gerechten gaan fotograferen.
Verder hoop ik op den duur nog te kunnen starten met begeleiding op het gebied van Search Engine Optimization voor websites & Instagram marketing. Ik zie veel content creators om mij heen die hele mooie dingen maken, maar hierin nog veel kunnen behalen. Aan goede voornemens ontbreekt het in ieder geval niet. Maar nu eerst, aan de slag!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments